Paolo Soprani Prestige II

8.995,00 5.995,00

Het topmodel in de variété lijn van Paolo Soprani is de Prestige II. In deze schitterende ‘Rainbow-sparkle’ uitvoering is hij een lust voor het oog en steel je er op de buhne helemaal de blits mee! Dit model heeft in onze winkel enige gebruikssporen opgelopen en gaat dan dus ook voor een scherpe aanbieding weg.

SKU: 10001721 Categorieën: , Tags: , , ,

Beschrijving

Specificaties

  • B-Griff
  • Toetsen: 87 treble, 120 bassen
  • Knop rijen: 5
  • Registers: 5
  • Kleur: zwart

Levering inclusief

  • Koffer of rugtas
  • Riemen
  • 1 jaar garantie
  • 1e jaar gratis onderhoud
  • gratis bezorging

Extra informatie

Merk

Paolo Soprani

Bas

120 bassen

Koren

4 korig

Stemming

Musette (888-16)

Converter / Melodiebas

Nee

Klankkamer

Cassotto

Conditie

Demo

Paolo Soprani

In 1864 opende Paolo een klein atelier in zijn huis, met de hulp van zijn broers; na enkele jaren verhuisde hij naar een groter huis, waarbij hij enkele arbeiders in dienst nam. De eerste geproduceerde “armoniche” werden verkocht op beurzen en markten in nabijgelegen steden. In Loreto waren er altijd veel pelgrims, religieuze bezoekers en handelaars. Paolo ging erheen om zijn accordeon te vertonen en hij werd ook een goede speler.

In 1872 verhuisde hij naar het centrum van Castelfidardo en opende een fabriek in de Piazza Garibaldi. Zijn instrumenten hadden onmiddellijk succes, vooral in het land waar de boeren dansten op populaire liedjes. Al snel groeide de populariteit en de aanvragen kwamen uit andere Europese landen zoals Frankrijk. Aan het einde van de 19e eeuw begon de “armonica” te worden geëxporteerd naar andere continenten, bijvoorbeeld de VS, waar veel Italiaanse mensen waren geëmigreerd en het geluid van de “armonica” hun heimwee verlichtte. Om het toenemende aantal bestellingen te leveren dat hij nodig had om een ​​grotere plaats en meer werknemers te vinden, om de productiefasen beter te organiseren en een commercieel kantoor te creëren. Om deze reden opende Paolo met zijn zonen Luigi en Achille een nieuwe fabriek in Castelfidardo, waar ongeveer 400 mensen werkten.

In 1900 had het bedrijf een groot succes op een beurs in Parijs; Paolo werd lid van de academie van uitvinders van Brussel en Parijs en ontmoette de president van Frankrijk. Hij bleef werken in zijn fabriek tot hij 70 jaar oud was, toen zijn twee zonen het roer overnamen. Hij stierf in zijn huis op 20 februari 1918, toen hij 73 jaar oud was.

facilisis libero commodo Curabitur ipsum vel, odio libero. ut Aenean