paolo-soprani-3072m-full-deco-front
Paolo Soprani Professionale 30/72M

4.450,00

4.450,00

Paolo Soprani Professionale 30/72M

4.450,00

Een Oostenrijkse pelgrim, die in 1863 naar huis terugkeerde na een bezoek aan het heiligdom in Loreto, klopte bij de boerderij van de Antonio en Lucia Soprani, nabij Castelfidardo, aan om te vragen of hij bij hen mocht overnachten.
Na zich te hebben opgefrist ging hij bij de open haard zitten en begon op een vreemde ‘box’ te spelen. Een zoon, Paolo, was geïnteresseerd in deze speeldoos die in feite een kopie was van de ‘accordeon’, gepatenteerd in 1829 door de heer Demian van Wenen.
Er doen veel verschillende verhalen de ronde over hoe Paolo deze ‘box’ heeft verkregen, maar uiteindelijk is uit deze kleine doos en Paolo’s vindingrijkheid, de accordeonindustrie in Castelfidardo geboren. Het duurde niet lang voordat Paolo Soprani uitgroeide tot het grootse accordeonmerk ter wereld met ruim 400 werklieden. Paolo Soprani is dan ook het oudste accordeonmerk van Italië.

Artikelnummer: PS PR30/72M Categorie: Tags: , , , , , ,

Beschrijving

Super licht en toch een hele mooie, brede musette. Deze top accordeon van het merk Paolo Soprani heeft niet voor niets de naam Professionale meegekregen. Want ondanks het kleine formaat en slechts 7,2kg aan gewicht heeft dit model een erg volwassen klank. Alles wat je als musette speler op een accordeon nodig hebt, zit op deze Paolo Soprani Professionale 30/72M en is gebouwd met de beste materialen.

Meer informatie of vragen?
Bel met +31 (0)55-3557356
Mail naar info@gertnijkamp.nl

Extra informatie

Gewicht 7,6 kg
Bas

72 bassen

Conditie

Nieuw

Koren

3 korig

Merk

Paolo Soprani

Stemming

Musette (888)

Converter / Melodiebas

Nee

Klankkamer/Cassotto

Nee

Video Demo

Andere suggesties…