Akoestische Workshops

Haalt u alle mogelijkheden uit uw akoestische accordeon? Pieter neemt u mee in de wereld van klanken, registers en baspatronen. Dit allemaal zonder dat u een noot hoeft te lezen! Aan het einde van de workshop zult u een verschil merken in uw kennis, techniek en vaardigheden. Wilt u deelnemen aan een van onze workshops? Vul dan het onderstaande contactformulier in, dan nemen wij contact met u op! Wij verzorgen, uiteraard, een hapje en een drankje voor tijdens de workshop.

1. Uitleg over het bassensysteem (beginner) (€49,-)

Begint u net met accordeon spelen, of wilt u graag beginnen maar u weet niet hoe? Pieter geeft uitleg over de baskant, het verschil tussen grond- en akkoordbassen, verschillen tussen basregisters en een klein stukje theoretische kennis. Aan het einde van de workshop heeft u een overzicht van de ligging van de bassen, weet u wat een toonladder is en heeft u tips en trucs om uw spel naar een hoger niveau te tillen!

2. Registers en speelstijlen (€49,-)

Wat is een 16 voet? Waarvoor dient een klankamer en hoe ziet die eruit? Wanneer gebruikt u een piccolo? In deze workshop wordt u meegenomen in de verschillende registers die op een accordeon zitten. Ook laten we u zien en horen welke speelstijlen bij welke registers horen. Daarnaast nemen we u mee in verschillende stemmingen. Weet u bijvoorbeeld in welke stemming uw accordeon staat? Aan het einde van deze workshop heeft u een beknopt overzicht van de verschillende voetmaten, registers en bijbehorende speelstijlen!

3. Ritmische patronen op de baskant (€49,-)

Hoe speelt u een wals? Wat is het verschil met een tango of een foxtrot? Wat is een wisselbas? Aan de hand van deze vraagstukken legt Pieter u een aantal verschillende speeltijlen voor. Ook wordt er aandacht geschonken aan twee akkoordbassen tegelijk indrukken en het effect hiervan! Aan het einde van deze workshop onderscheidt u de cha-cha-cha van de foxtrot en speelt u de tango en een wals. 

Inschrijfformulier

Contact formulier Akoestische Workshops
Translate »