Reparatie & Onderhoud

Heeft een accordeon onderhoud nodig?

Ja, zeker. Uw kostbare instrument bevat zeer veel bewegende delen zoals bijvoorbeeld het basmechaniek, het klavier, registermechanieken, maar ook zeer kwetsbare onderdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tongen die constant in beweging zijn. Het is dan ook niet meer dan logisch dat al deze onderdelen regelmatig gecontroleerd dienen te worden en dat ze het vereiste onderhoud dienen te krijgen om uw kostbare accordeon in goede conditie te houden. Regelmatig onderhoud zorgt er voor dat uw accordeon in topconditie blijft en verminderd de mate van slijtage (hetgeen van zeer invloed is op de levensduur en het waardebehoud van uw instrument)

Stemmen

Een goede stemming van een accordeon is essentieel voor een prettige speelervaring. Toch wordt dit vaak over het hoofd gezien omdat er vaak gedacht wordt dat de accordeon het al jaren goed doet, nooit vals is geweest en het nog wel 20 jaar goed doet. Dat lijkt helaas alleen maar zo… De gemiddelde(!) interval voor een volledige stemming is 5 jaar. Wat er gebeurt is dat ontstemming er langzaam insluipt, men aan het geluid went, dus ook aan de vervorming van de stemming. Ontstemming heeft verschillende oorzaken, maar een van de belangrijkste is: gebrek aan onderhoud. Een stemmingscontrole is bij ons áltijd gratis. Bent u nieuwsgierig of uw accordeon wel op stemming is? Maak dan een afspraak via onderstaand formulier. Wij beoordelen samen met u uw accordeon en brengen vervolgens, indien nodig, een vrijblijvend advies uit.

Reparaties en onderhoud

Bij Nijkamp Accordeons kunt u terecht voor alle soorten reparaties aan uw accordeon, van stemmen tot volledige revisies, ongeacht welk merk. Wij werken uitsluitend met originele, hoogwaardige onderdelen en professioneel gereedschap. Wij zijn dan ook officieel servicepartner van onder andere: Scandalli, Bugari Armando, Paolo Soprani, Mengascini, Fisart/Vignoni, Marinucci, Hohner, Guerrini, Roland Central Europe, en vele anderen. Bij jaarlijks onderhoud zien wij snel genoeg of er sprake is van een te hoge- of te lage luchtvochtigheid en kunnen we advies geven, of het nodig onderhoud uitvoeren.

Translate »